O Καθηγητής Αθανάσιος Νένες, Αντεπιστέλλων Ερευνητής του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής, στη λίστα των επιστημόνων με τις δημοσιεύσεις υψηλότερης απήχησης διεθνώς | Νέα

Διακρίσεις

O_Καθηγητής_Αθανάσιος_Νένες
17.11.2022

O Καθηγητής Αθανάσιος Νένες, Αντεπιστέλλων Ερευνητής του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής, στη λίστα των επιστημόνων με τις δημοσιεύσεις υψηλότερης απήχησης διεθνώς

Ο Αθανάσιος Νένες, Αντεπιστέλλων Ερευνητής του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ), Συντονιστικό μέλος του Κέντρου Μελέτης Ποιότητας Αέρα και Κλιματικής Αλλαγής (C-STACC) και Καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος, EPFL, Λωζάνη, Ελβετία, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των ερευνητών με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, στον τομέα των γεωεπιστημών, για το έτος 2022.

Ο κατάλογος των διακεκριμένων ερευνητών, με τον τίτλο «Highly Cited Researchers», εκδίδεται από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό «Clarivate» και υποστηρίζεται από τα στοιχεία της πλέον αξιόπιστης βάσης δεδομένων «Web of Science». Περιλαμβάνει ερευνητές των οποίων οι επιστημονικές δημοσιεύσεις ανήκουν στο κορυφαίο 1% στο πεδίο τους διεθνώς, και αποτελεί σημαντική τιμητική διάκριση.

Η έρευνα της ομάδας του Αθανάσιου Νένε εστιάζει στις επιπτώσεις των αερολυμάτων και των νεφών στο κλίμα, την υγεία και τα οικοσυστήματα - συνδυάζοντας θεωρία, μοντελοποίηση, εργαστηριακές και περιβαλλοντικές μετρήσεις, όπως και ανάπτυξη οργάνων και μεθοδολογιών. Έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις, όπως το μετάλλιο Copernicus, το Consolidator Grant από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, το βραβείο Ascent Award από την AGU Atmospheric Sciences, το βραβείο Whitby Award και το βραβείο Friedlander Award από την American Association for Aerosol Research και το βραβείο Houghton Award από την American Meteorological Society. Ο κ. Νένε είναι μέλος της Academia Europaea και επίτιμο μέλος της American Geophysical Union και της American Association for Aerosol Research.