Εκδήλωση, αφιερωμένη στη μνήμη του Φώτη Καφάτου - Απονομή βραβείου ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΚΑΡΑΤΖΗ 2022 | Νέα

Εκδηλώσεις

Εκδήλωση,_αφιερωμένη_στη_μνήμη_του_Φώτη_Καφάτου_-_
19.12.2022
19:00

Εκδήλωση, αφιερωμένη στη μνήμη του Φώτη Καφάτου - Απονομή βραβείου ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΚΑΡΑΤΖΗ 2022

Ο Σύλλογος Φίλων ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας), στα πλαίσια των καθιερωμένων εκδηλώσεων του, οργάνωσε την εφετινή εκδήλωση, αφιερωμένη στη μνήμη του Φώτη Καφάτου, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 , στις 7 το βράδυ, στην Αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε την απονομή του βραβείου «Μιλτιάδη Καράτζη», που απονεμήθηκε για τρίτη χρονιά εφέτος, σε ερευνητή του Ιδρύματος, καθώς και την απονομή επαίνων.

Της απονομής προηγήθηκε, η ανακήρυξη σε επίτιμα μέλη του Συλλόγου, των πανεπιστημιακών καθηγητών Λευτέρη Οικονόμου και Στέφανου Τραχανά, καθώς και μια ενδιαφέρουσα ομιλία με το επίκαιρο θέμα : «Ορατοί και αδιόρατοι κίνδυνοι για τη δημοκρατία και ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» με ομιλήτρια την κ. Σοφία Καϊτατζή-Γουίτλοκ.

Η κ. Καϊτατζή-Γουίτλοκ είναι πολιτικός επιστήμων-επικοινωνιολόγος, καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης και Πολιτικής Επικοινωνίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει σύμβουλος πολιτικής δημοσίων φορέων στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει πλειάδα δημοσιεύσεων στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική. Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένοι τίτλοι των βιβλίων της: «Η Επικράτεια των Πληροφοριών», «Μορφές και Μέσα Πολιτικής Επικοινωνίας» «Επικοινωνία Θεωρία και Πράξη».

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή του βραβείου «Μιλτιάδη Καράτζη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και για την απονομή του φετινού βραβείου συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή από τους:

-Νεκτάριο Ταβερναράκη, πρόεδρο του ΙΤΕ

-Μαρία-Χριστίνα Χατζηιωάννου, διευθύντρια του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών (ΕΙΕ)

-Βούλα Τσινόρεμα, κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

-Σοφία Λαῒου, καθηγήτρια του Ιόνιου Πανεπιστημίου

-Ζαχαρία Καραταράκη, πρόεδρο του συλλόγου Φίλων του ΙΤΕ.

Η επιτροπή αφού συνεδρίασε, αποφάσισε, με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, το βραβείο «Μιλτιάδη Καράτζη» που συνοδεύεται και από το ποσό των 3.000 ευρώ να απονεμηθεί στην ερευνήτρια του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών Καλλιόπη Βασιλάκη για την επιστημονική της έρευνα.

Παράλληλα αποφάσισε να απονεμηθούν έπαινοι για το έργο τους στους, Αλκιβιάδη Καποκάκη και Εβίτα Δανδάλη

Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Κατερίνα Ζωγραφιστού.