Εξαγορά της εταιρίας τεχνοβλαστού του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ Code BGP από τη Cisco | Νέα

Επιστημονικά Νέα

Εξαγορά_της_εταιρίας_τεχνο
02.08.2023

Εξαγορά της εταιρίας τεχνοβλαστού του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ Code BGP από τη Cisco

Το Ινστιτούτο πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την εξαγορά της εταιρείας τεχνοβλαστού Code BGP από τη Cisco, τον παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία δικτύων. Η ομάδα της Code BGP θα ενταχθεί στην επιχειρηματική μονάδα Cisco ThousandEyes. Αυτή η εξαγορά θα επηρεάσει θετικά την τοπική οικονομία, καθώς αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για συνεργασία μεταξύ της Cisco, του ΙΤΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι ιδρυτές της Code BGP, Ξενοφώντας Δημητρόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος), Βασίλειος Κοτρώνης (CTO) και Λευτέρης Μανασάκης (COO) είναι καταξιωμένοι ερευνητές, μηχανικοί λογισμικού ανοιχτού κώδικα και στελέχη με μεγάλη τεχνογνωσία στον τομέα των υποδομών Διαδικτύου. Συγκαταλέγονται άλλωστε, μεταξύ των ερευνητών που πρώτοι απέδειξαν τον ακριβή εντοπισμό και τον μετριασμό των επιθέσεων πειρατείας προθέματος BGP, ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα στον κλάδο.

Με αφορμή την ανακοίνωση της εξαγοράς επισημαίνουν: «Στην Ελλάδα, υπάρχει μια σημαντική δεξαμενή ταλέντων στη δικτύωση υπολογιστών και ευρύτερα στην επιστήμη των υπολογιστών, με την ικανότητα να συνεισφέρουν σε τεχνολογίες αιχμής. Αυτό αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία για νέους επιστήμονες από έγκριτους ερευνητικούς οργανισμούς να ξεκινήσουν το επαγγελματικό τους ταξίδι δίπλα σε έναν παγκόσμιο ηγέτη της βιομηχανίας. Η έρευνα και η καινοτομία έχουν ριζώσει βαθιά στη Cisco ThousandEyes από την πρώτη μέρα ίδρυσής της και πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η συνεργασία θα αποφέρει τεράστια οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Η καινοτόμος προσέγγιση της Code BGP παρουσιάζει στους χειριστές δικτύου μια πρακτική, και σε πραγματικό χρόνο, μέθοδο για τον εντοπισμό και την καταπολέμηση κακόβουλων επιθέσεων, συμπληρώνοντας την ασφάλεια που παρέχεται από το RPKI—μια υπηρεσία που προστατεύει τη δρομολόγηση στο Διαδίκτυο. Η ενσωμάτωση και των δύο προσεγγίσεων προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη άμυνα κατά των επιθέσεων πειρατείας του προθέματος BGP, που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικό κόστος για τις εταιρείες. Μόνο φέτος, υπήρξαν πάνω από 6000 περιστατικά πειρατείας BGP, διαρροές διαδρομής και άλλα ζητήματα στα πολυάριθμα δίκτυα που αποτελούν το Διαδίκτυο. Η λύση της Code BGP ορίζει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά την ταχύτητα, την ακρίβεια και την πληρότητα της ανίχνευσης, βασιζόμενη σε εξωτερικές και τοπικές πληροφορίες.

Την ανακοίνωση της εξαγοράς από τη Cisco ThousandEyes μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ. (https://www.thousandeyes.com/blog/cisco-announces-acquisition-of-codebgp).