Η 21η τελετή του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου - Στ. Πνευματικού του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) | Νέα

Η_21η_τελετή_του_Βραβείου_Εξ
29.11.2011

Η 21η τελετή του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου - Στ. Πνευματικού του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ)

Στις 13 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 19.00, στην αίθουσα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα απονείμει το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην των Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού, στον Καθηγητή Βιοφαρμακευτικής-Φαρμακοκινητικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), κ. Παναγιώτη Ε. Μαχαίρα. Το έργο του τιμωμένου θα παρουσιάσει ο Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Βραβείου κ. Χαράλαμπος Μουτσόπουλος.

Μετά την απονομή του βραβείου, θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Παναγιώτη Ε. Μαχαίρα με θέμα:

Ο Eφιάλτης του Oικονομικού Xρέους: Εφαλτήριο Χρηστής Διοίκησης, Προαγωγής της Έρευνας και Ανάπτυξης στην Πατρίδα μας

Ο Παναγιώτης Ε. Μαχαίρας υπηρετεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1975. Από το ακαδημαϊκό έτος 1981-2 εισήγαγε και δίδαξε τα προπτυχιακά μαθήματα Βιοφαρμακευτικής, Φαρμακοκινητικής και συνέγραψε το πρώτο βιβλίο στο πεδίο αυτό το 1984 με τίτλο «Στοιχεία Βιοφαρμακευτικής-Φαρμακοκινητικής». Έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών (2007) για βιβλίο που συνέγραψε με τον Καθηγητή Αθανάσιο Ηλιάδη και έλαβε το βραβείο ερευνητικών επιτευγμάτων για το επιστημονικό του έργο στο παγκόσμιο Συνέδριο Φαρμακευτικών Επιστημών του 2010 (New Orleans, LU, USA).

Φέτος συμπληρώνονται εικοσιένα χρόνια από τη θέσπιση του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας που είναι ο μοναδικός θεσμός στην Ελλάδα που επιβραβεύει κάθε χρόνο την αριστεία και την αφοσίωση ακαδημαϊκών δασκάλων στην Πανεπιστημιακή Διδασκαλία.

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) θέσπισε αυτό το Βραβείο για να τιμήσει τη μνήμη των ερευνητών του και καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Β. Ξανθόπουλου και Σ. Πνευματικού. Και οι δύο τους υπήρξαν λαμπροί επιστήμονες με διεθνή αναγνώριση, που χάθηκαν άδικα το 1990.

Η επιλογή του βραβευομένου γίνεται από επιτροπή διακεκριμένων ακαδημαϊκών δασκάλων, που αντιπροσωπεύουν όλες τις κύριες γνωστικές περιοχές της Επιστήμης. Ο κάθε βραβευόμενος, μετά την επιλογή του, γίνεται αυτόματα και μέλος της Επιτροπής.

Σύντομο Βιογραφικό του Καθ. Π. Ε. Μαχαίρα

Για περαιτέρω πληροφορίες:

Μαυραντώνη Καλλιρόη
Γραμματεία Επιτροπής Βραβείου Β. Ξανθόπουλου - Στ. Πνευματικού
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων ΙΤΕ
Τηλ.: 2810391509, Fax: 2810391513
E-mail: kalliroi@admin.forth.gr