Safeline: Hμέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2012 | Νέα

Press Releases

07.02.2012

Safeline: Hμέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2012

Σήμερα, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012, εορτάζεται διεθνώς η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Το σύνθημα του φετινού εορτασμού "Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί... με ασφάλεια!" αφορά στη σύγκλιση των γενεών, δηλώνοντας την επιτακτική ανάγκη όλων μας να έρθουμε σε επαφή με το Διαδίκτυο για να μπορέσουμε αποτελεσματικά να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τις κακοτοπιές, δίνοντάς τους παράλληλα όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να πλοηγούνται με υπευθυνότητα και με ασφάλεια. Ο εορτασμός περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις, σε σχολεία, φορείς και τοπικές οργανώσεις και έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (περισσότεροι από 150 φορείς σε όλη την Ελλάδα (σχολεία, δήμοι, κέντρα νεότητας, μουσεία, βιβλιοθήκες, πανεπιστήμια, κα.).

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας συμμετέχει και λειτουργεί από το 2003 την Ελληνική Ανοικτή Γραμμή καταγγελιών παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο SafeLine (www.safeline.gr), μέλος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, με σκοπούς την εξάλειψη υλικού που απεικονίζει κακοποίηση ανηλίκων, την προάσπιση του δικαιώματος της ασφαλούς πλοήγησης του παιδιού στο Διαδίκτυο, την αντιμετώπιση της παρενόχλησής μέσω του κυβερνοχώρου ή του κινητού τηλεφώνου, καθώς και στην αντιμετώπιση περιεχομένου που αφορά τη βία, το ρατσισμό, την ξενοφοβία και γενικά καθετί το οποίο αντιβαίνει στην Ελληνική Νομοθεσία.

H SafeLine λειτουργεί με την υποστήριξη του Safer Internet Programme της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής στο πλαίσιο των έργων NetWatch, SafeLine, SafeLine2 και Saferinternet EL AN-HL-HELP και είναι από το 2005 επίσημο μέλος του INHOPΕ (Διεθνής Σύνδεσμος Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου). Το τηλεοπτικό σποτ του INSAFE, αφιερωμένο στον εορτασμό της συγκεκριμένης ημέρας βρίσκεται στο:
http://www.youtube.com/watch?v=e_yLKBEiIUI&feature=player_embedded