Επίσκεψη στο ΙΤΕ του Ερευνητικού Οργανισμού CINVESTAV του Μεξικού παρουσία του Πρέσβη | Νέα

Ανακοινώσεις

Επίσκεψη_στο_ΙΤΕ_του_Ερευνη
06.03.2024

Επίσκεψη στο ΙΤΕ του Ερευνητικού Οργανισμού CINVESTAV του Μεξικού παρουσία του Πρέσβη

Με στόχο τη σύναψη στενότερης επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Μεξικού, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 5 Μαρτίου, επίσκεψη στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) από τον Πρέσβη του Μεξικού κ. Alejandro García Moreno, την επικεφαλής Οικονομικής-Εμπορικής διεθνούς συνεργασίας της Πρεσβείας κα Laura Olivia Mora Barreto, καθώς και τον Δρ. Alberto Sánchez Hernández, Γενικό Διευθυντή, την Δρ. Martha Espinosa, Διευθύντρια Προγραμματισμού, και στελεχών του ερευνητικού οργανισμού CINVESTAV.

Το Κέντρο Έρευνας και Ανεπτυγμένων Σπουδών του Εθνικού Πολυτεχνικού Ινστιτούτου του Μεξικού CINVESTAV αποτελείται από 28 ακαδημαϊκά τμήματα οργανωμένα σε 9 μονάδες σε διαφορετικές πολιτείες του Μεξικού. Σκοπός του είναι η καθοριστική συμβολή του στην ανάπτυξη της κοινωνίας μέσω της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας αιχμής και της κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού υψηλής ποιότητας. Στο πλαίσιο της διεθνοποίησης, το CINVESTAV επιδιώκει τη σύναψη συνεργασιών με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα όπως το ΙΤΕ, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της Ελλάδας, με 10 ερευνητικά ινστιτούτα που διεξάγουν επιστημονική έρευνα σε στρατηγικούς τομείς μεγάλου επιστημονικού, κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος και υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Κατά την επίσκεψη παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι δραστηριότητες του ΙΤΕ από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, καθ. Νεκτάριο Ταβερναράκη, και διευθυντές και εκπροσώπους των Ινστιτούτων του, και του ερευνητικού οργανισμού CINVESTAV από τον Διευθυντή Δρ. Alberto Sánchez Hernández. Ακολούθησε συζήτηση με διευθυντές και ερευνητές του ΙΤΕ με επίκεντρο την προοπτική σύναψης συνεργασίας σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν σε εργαστήρια και υποδομές του Iδρύματος, συνομίλησαν με τους ερευνητές και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις υποδομές και τα ερευνητικά επιτεύγματα του ΙΤΕ.