Συνέδριο Innovation Crete 5.0 και Eργαστήριο-Bootcamp «Match & Develop a startup 5.0 Heraklion» | Νέα

Εκδηλώσεις

Συνέδριο_Innovation_Crete_5.0_και_Eργαστήριο-Bootc
28.03.2024 - 29.03.2024

Συνέδριο Innovation Crete 5.0 και Eργαστήριο-Bootcamp «Match & Develop a startup 5.0 Heraklion»

Δύο μεγάλες διοργανώσεις για την Καινοτομία, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, διεξήχθησαν την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Η πρώτη αφορούσε στο Διήμερο Συνέδριο για την Καινοτομία με τίτλο Innovation Crete 5.0: «H Καινοτομία στην Κρήτη σήμερα και οι φορείς που τη στηρίζουν» που διοργανώνεται για 5η φορά φέτος, στις 28 & 29 Μαρτίου στις 17:00 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, Αίθουσα Καστελλάκη.

Το Συνέδριο ήταν μια σημαντική ευκαιρία ενημέρωσης για τις πρωτοβουλίες καινοτομίας της Κρήτης και περιλαμβάνει 11 πάνελ, 9 workshops και 96 ομιλητές, εκ των οποίων 37 κεντρικοί φορείς και Funds. Η θεματολογία του αφορούσε στη χρηματοδότηση στα αρχικά στάδια και τους φορείς χρηματοδότησης, τα funds του Innovation window, τις δομές υποστήριξης καινοτομίας στα πρώιμα στάδια, τον κόμβο καινοτομίας της Κρήτης και τη συμβολή του στο περιφερειακό οικοσύστημα, τη δράση διεθνών εταιρειών στο οικοσύστημα της Κρήτης, τους θεσμικούς φορείς υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, την Καινοτομία στην αγροδιατροφή, τις ευκαιρίες ανάπτυξης για Ερευνητικές Ομάδες και Νεοφυείς επιχειρήσεις στην Υγεία, τα European digital innovation hubs και τη θέση των γυναικών στην ηγεσία των επιχειρήσεων.

Παράλληλα με το συνέδριο, στην αίθουσα Καρούζου του ΕΒΕΗ, διεξήχθησαν 9 Workshops σχετικά με την αναζήτηση κεφαλαίων, την πνευματική ιδιοκτησία, το smartHEALTH: Καινοτόμες υπηρεσίες Ψηφιακής Υγείας, την επικοινωνία με επαγγελματίες του Web για επιτυχημένες ψηφιακές δραστηριότητες, τα αποτελέσματα των Policy Workshops, την καινοτομία στην κυκλική οικονομία, την καινοτομία στον τουρισμό, τις στρατηγικές εμπορευματοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων και τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα στην Κρήτη.

Κατεβάστε το πρόγραμμα εδώ

Η δεύτερη εκδήλωση αφορούσε στο εργαστήριο - Bootcamp «Match & Develop a startup Heraklion 5.0.» το οποίο διεξήχθη στις ίδιες ημερομηνίες 28 & 29 Μαρτίου το πρωί, 10:00 - 14:00 και για ερευνητικές ομάδες και start-ups στο campus του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας-ΙΤΕ (κτήριο ΚΕΕΚ, Βασιλικά Βουτών, Ηράκλειο).

Στο πλαίσιο του Bootcamp οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την ιδέα τους με επιχειρηματίες της περιοχής, να παρακολουθήσουν σεμινάρια για τον τρόπο παρουσίασης του ερευνητικού αποτελέσματος (pitching) σε χρηματοδότες, και να λάβουν καθοδήγηση από Fund Managers. Μαζί μας θα είναι στελέχη των Funds: Uni.fund, Metavallon, Big Pi, L-Stone και ΝΒG Business Seeds.
Την Παρασκευή έγιναν παρουσιάσεις σε κριτική επιτροπή. Μια εταιρεία κέρδισε την πρόκρισή της, απευθείας στη Β’ Φάση του 15ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, ενώ θα δόθηκαν βραβεία από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και φορείς.

To συνέδριο και το bootcamp διοργανώθηκαν στο πλαίσιο των δράσεων του Smart Attica EDIH. Συνδιοργανώθηκαν από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ του ΙΤΕ, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) του ΙΤΕ, το H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, τον Οργανισμό Bizrupt, την ΕΑΤΕ, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Uni.fund, το Μetavallon το ΕλληνοΑμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, και τη Bayer Ελλάς. Το συνέδριο υποστήριξε η NBG Pay και η Phaistos Networks.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δρ. Κωνσταντίνος Βασσάκης, co-founder Bizrupt: 6936934134

Δρ. Σπύρος Αρσένης, Επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, Εθνική Τράπεζα, τηλ: 210 9503329