Βραβείο καλύτερης δημοσίευσης στο διεθνές συνέδριο RuleML’12 σε ερευνητές τουΙνστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ | Νέα

Επιστημονικά Νέα

Βραβείο_καλύτερης_δημοσίευ
30.08.2012

Βραβείο καλύτερης δημοσίευσης στο διεθνές συνέδριο RuleML’12 σε ερευνητές τουΙνστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ

Σημαντική διάκριση για το Ινστιτούτο Πληροφορικής (ΙΠ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) αποτελεί η απόσπαση Βραβείου “καλύτερης δημοσίευσης” για το άρθρο με τίτλο «A Production Rule-Based Framework for Causal and Epistemic Reasoning» (Αιτιοκρατικός και γνωσιολογικός λογισμός βασισμένος σε συστήματα κανόνων) που παρουσιάστηκε στο 6ο διεθνές συνέδριο «International Symposium on Rules (RuleML'12)», στο Μονπελιέ της Γαλλίας, τον Αύγουστο του 2012. Το ίδιο άρθρο κατατάχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα διεθνώς άρθρα συνεδρίων που αναφέρονται στην ευρύτερη περιοχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, και παρουσιάστηκε σε ειδική συνεδρία στο 26ο συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΑΑΙ 2012), στο Τορόντο του Καναδά, τον Ιούλιο του 2012.

Η δημοσίευση αυτή είναι αποτέλεσμα έρευνας που διεξάγεται στο Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων του ΙΤΕ-ΙΠ, στο πλαίσιο της δραστηριότητας των Γνωσιακών Συστημάτων και του έργου «Διάχυτη Νοημοσύνη», και σχετίζεται με την επαύξηση των δυνατοτήτων «ευφυών πρακτόρων» (intelligent agents) στην αναπαράσταση διαφορετικών μορφών γνώσης και το λογισμό με αυτές. Οι ερευνητές που συμμετείχαν στην έρευνα αυτή είναι ο Δρ. Θεόδωρος Πάτκος (νυν μετα- διδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Paris-Est Creteil), και ο Καθηγητής Δημήτρης Πλεξουσάκης.

Επικοινωνία:

Δημήτρης Πλεξουσάκης, Καθηγητής Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κρήτης, Επικεφαλής του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων του ΙΠ-ΙΤΕ

Email: dp@ics.forth.gr