Επίσκεψη Πρωτοετών Φοιτητών Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο ΙΤΕ-ΙΠ | Νέα

Ανακοινώσεις

19.10.2012

Επίσκεψη Πρωτοετών Φοιτητών Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο ΙΤΕ-ΙΠ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, επισκέπτονται το ΙΤΕ οι πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το \"άνοιγμα\" των εργαστηριακών μας χώρων στους φοιτητές γίνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Στόχοι αυτών των επισκέψεων είναι:
- Η γνωριμία των φοιτητών με το ΙΤΕ και το Ινστιτούτο Πληροφορικής, στο οποίο έχουν τη δυνατότητα σε επόμενα έτη των σπουδών τους να έλθουν σε επαφή με την έρευνα που διεξάγεται σε αυτό, απασχολούμενοι σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, ως προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί υπότροφοι.

- H επαφή των φοιτητών από το 1ο έτος με την αιχμή της τεχνολογίας της Πληροφορικής, παρακινώντας τους έτσι να ασχοληθούν ενεργά με τις σπουδές τους και να επιδιώξουν καλές επιδόσεις σε αυτές, ώστε στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία να ανταποκριθούν καλύτερα στο ανταγωνιστικό και απαιτητικό διεθνές περιβάλλον της Πληροφορικής.

Τις 3 προηγούμενες χρονιές υπήρξε μεγάλη συμμετοχή φοιτητών στο κάλεσμα αυτό; οι παρουσιάσεις, οι ξεναγήσεις στα εργαστήρια, και οι συζητήσεις με τους ερευνητές, το τεχνικό προσωπικό, καθώς και με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές ήτανε πολύ ήτανε πολύ ενθουσιώδεις

2011: http://www.ics.forth.gr/index_main.php?c=614&l=g

2010: http://www.ics.forth.gr/news/openday-2010-gr.html,

2009: http://www.ics.forth.gr/news/TNL-CARV_openday.html

2008: http://www.ics.forth.gr/news/TNL-DCS_openday-gr.html, 2007:http://www.ics.forth.gr/news/carv_openday-gr.html

Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει όπως και τις άλλες χρονιές, κάποιες σύντομες παρουσιάσεις στο αμφιθέατρο, \"κέρασμα\" και ξεναγήσεις στα εργαστήρια σε ομάδες.