8η Διημερίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας | Νέα

Ανακοινώσεις

8η_Διημερίδα_του_Ιδρύματος_
11.10.2007

8η Διημερίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας

Την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η 8η Διημερίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ρέθυμνο (ξενοδοχείο Rithymna Beach).

Σκοπός της Διημερίδας, η οποία διοργανώνεται ανά διετία, είναι η ανασκόπηση των ερευνητικών δραστηριοτήτων των επτά ινστιτούτων του ΙΤΕ, που εδρεύουν σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Πάτρα και Ιωάννινα, καθώς και η ανάπτυξη και ενδυνάμωση των συνεργασιών μεταξύ των ερευνητών τους σε σύγχρονες επιστημονικές και ερευνητικές κατευθύνσεις.

Στα πλαίσια της παρούσας Διημερίδας ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα διεπιστημονικό χαρακτήρα που βρίσκονται στην αιχμή της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας διεθνώς και περιλαμβάνουν:

  • Τεχνολογίες αίσθησης και δράσης: Συνδέοντας το υλικό με το εικονικό
  • Ενέργεια και περιβάλλον
  • Βιολογία συστημάτων

Σε στρογγυλό τραπέζι με προσκεκλημένους τους καθ. Χαράλαμπο Σαββάκη (ΙΤΕ-ΙΜΒΒ και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας), καθ. Χαράλαμπο Δουμανίδη (Πανεπ. Κύπρου και National Science Foundation, ΗΠΑ) και Δρα Βασίλειο Τσάκαλο (Δίκτυο ΠΡΑΞΗ) θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στη χρηματοδότηση και διάχυση των αποτελεσμάτων της επιστημονικής έρευνας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον:
κ. Πάνο Τσακαλίδη, Πρόεδρος Επιτροπής Διημερίδας,
Τηλ.: 2810 391027
E-mail: tsakalid@ics.forth.gr


Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της Διημερίδας