Ευρωπαϊκή διάκριση ερευνητή του ΙΜΒΒ-ΙΤΕ με το EMBO Young Investigator award | Νέα

Διακρίσεις

14.11.2012

Ευρωπαϊκή διάκριση ερευνητή του ΙΜΒΒ-ΙΤΕ με το EMBO Young Investigator award

Ο Γιώργος Γαρίνης, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Βιολογίας, Πανεπιστημίου Κρήτης και συνεργαζόμενο μέλος με το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), βραβεύθηκε σήμερα από το εξαιρετικά ανταγωνιστικό και υψηλού κύρους πρόγραμμα χρηματοδότησης Νέων Eρευνητών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (EMBO Young Investigator award) για την ερευνητική του πρόταση με τίτλο "Ο ρόλος των γενετικών βλαβών στην ανάπτυξη και στις ασθένειες".

Η βράβευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (EMBO Young Investigator award) απευθύνεται σε νέους ερευνητές με αποδεδειγμένη ικανότητα να αριστεύσουν, με σκοπό τόσο τη περεταίρω δημοσιότητα και χρηματοδότηση της ερευνητικής τους προσπάθειας όσο και τη δικτύωση του εργαστηρίου τους με άλλα ερευνητικά κέντρα αριστείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την θέσπιση αυτών των βραβείων το 2000, συνολικά 7 επιστήμονες Ελληνικών Ιδρυμάτων έχουν βραβευτεί, εκ των οποίων οι 4 βρίσκονται στο ΙΤΕ.

Η ερευνητική δραστηριότητα του εργαστηρίου του Δρ. Γαρίνη, η οποία χρηματοδοτήθηκε για 3 έτη, αποσκοπεί στο να διαλευκάνει το ρόλο της σταδιακής συσσώρευσης των γενετικών βλαβών στη γήρανση. Τα αποτελέσματα της εργασίας αυτής θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη καταπολέμηση των ασθενειών που εμφανίζονται συχνότερα στη τρίτη ηλικία, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου.

Δείτε ακόμα το Δελτίο Τύπου του EMBO.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Δρ. Γιώργος Γαρίνης
Εργαστήριο Γενετικής Αστάθειας Θηλαστικών
Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ
Τηλ.: 2810 391246, e-mail: garinis@imbb.forth.gr
http://www.imbb.forth.gr/people/garinis/index.html