Η 22η τελετή του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου - Στ. Πνευματικού του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) | Νέα

Press Releases

Η_22η_τελετή_του_Βραβείου_Εξ
04.12.2012

Η 22η τελετή του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου - Στ. Πνευματικού του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ)

Στις 14 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 19.00, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα απονείμει το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην των Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού, στον Διευθυντή των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ) και Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Στέφανο Τραχανά. Το έργο του τιμωμένου θα παρουσιάσει ο Καθηγητής Μαθηματικών ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Βραβείου, κ. Βασίλειος Δουγαλής.

Μετά την απονομή του βραβείου, θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Στέφανου Τραχανά με θέμα:

Το φάντασμα της όπερας:
Ο ρόλος της αρχής της αβεβαιότητας στο σύμπαν

Φέτος συμπληρώνονται εικοσιδύο χρόνια από τη θέσπιση του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας που είναι ο μοναδικός θεσμός στην Ελλάδα που επιβραβεύει κάθε χρόνο την αριστεία και την αφοσίωση ακαδημαϊκών δασκάλων στην Πανεπιστημιακή Διδασκαλία.

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) θέσπισε αυτό το Βραβείο για να τιμήσει τη μνήμη των ερευνητών του και καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Β. Ξανθόπουλου και Στ. Πνευματικού. Και οι δύο τους υπήρξαν λαμπροί επιστήμονες με διεθνή αναγνώριση, που χάθηκαν άδικα το 1990.

Η επιλογή του βραβευομένου γίνεται από επιτροπή διακεκριμένων ακαδημαϊκών δασκάλων, που αντιπροσωπεύουν όλες τις κύριες γνωστικές περιοχές της Επιστήμης. Ο κάθε βραβευόμενος, μετά την επιλογή του, γίνεται αυτόματα και μέλος της Επιτροπής.

Σύντομο Βιογραφικό του Στέφανου Τραχανά

Για περαιτέρω πληροφορίες:
Μαυραντώνη Καλλιρόη
Γραμματεία Επιτροπής Βραβείου Β. Ξανθόπουλου - Στ. Πνευματικού
Τηλ.: 2810391509
E-mail: kalliroi@admin.forth.gr