Διεθνείς συναντήσεις εργασίας για την Πληροφορική και τα Μαθηματικά | Νέα

Ανακοινώσεις

21.05.2004

Διεθνείς συναντήσεις εργασίας για την Πληροφορική και τα Μαθηματικά

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) διοργανώνει τις διεθνείς συναντήσεις εργασίας της Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Κοινοπραξίας για την Πληροφορική και τα Μαθηματικά (European Research Consortium for Informatics and Mathematics - ERCIM), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 24 έως τις 28 Μαΐου στο ξενοδοχείο Aldemar Knossos Royal στη Χερσόνησο, με την συμμετοχή 18 χωρών.

Σκοπός των συναντήσεων είναι η προώθηση της Ευρωπαϊκής έρευνας και ανάπτυξης στο χώρο της πληροφορικής και των εφαρμοσμένων μαθηματικών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται κατά την παρούσα περίοδο στις ερευνητικές περιοχές της βιο-ιατρικής πληροφορικής, στα συστήματα και στις τεχνολογίες του παγκόσμιου ιστού, σε θέματα ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών και στις ηλεκτρονικές υποδομές. Ειδική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί επίσης για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Βασική Έρευνα και την Τεχνολογική Ανάπτυξη με την συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι το ΙΤΕ αντιπροσωπεύει την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κοινοπραξία ERCIM από τo 1992, στo οποίo συμμετέχουν οι κορυφαίοι φορείς της Πληροφορικής και των Μαθηματικών από 18 Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ κορυφαία διάκριση για το ΙΤΕ, αποτελεί η εκλογή του Προέδρου του ΙΤΕ κ. Στέλιου Ορφανουδάκη, στην θέση του Προέδρου του ERCIM για την διετία 2004-2005.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Κοινοπραξία κλείνει φέτος 15 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας και στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση, το βράδυ της Τετάρτη 26 Μαΐου στο ξενοδοχείο Aldemar Knossos Royal.

Διεύθυνση στο διάδικτυο: http://www.ics.forth.gr/ercim_meetings/index.html

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την:
κα. Μαρία Πιτσουλάκη
Τηλ. 2810 391752
E-mail: ercim@ics.forth.gr