1300 διμερείς συναντήσεις για επιχειρηματικές συνεργασίες | Νέα

Press Releases

14.03.2013

1300 διμερείς συναντήσεις για επιχειρηματικές συνεργασίες

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων  (B2B Networking Event) που διοργάνωσε το  Enterprise Europe Network– Hellasτην Τετάρτη 12 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, είχε σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση, συμβάλλοντας στην προσέλκυση μεγάλου αριθμού ελληνικών επιχειρήσεων και υποστηρίζοντας τις στην αναζήτηση και πραγματοποίηση επαφών με αντίστοιχες του εξωτερικού με απώτερο σκοπό τη σύναψη επιχειρηματικών, τεχνολογικών και ερευνητικών συνεργασιών. Η εκδήλωση ήταν πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της διημερίδας με τίτλο: Αναπτυξιακή Στρατηγική «Ευρώπη 2020»: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση σε αριθμούς

Η συμμετοχή ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς περισσότερες από 300 ελληνικές και 110 ξένες επιχειρήσεις από 25 χώρες πραγματοποίησαν περισσότερες από 1300 διμερείς συναντήσεις σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν κοινό έδαφος για εμπορικές, τεχνολογικές ή ερευνητικές συνεργασίες, να προσεγγίσουν νέους πελάτες/προμηθευτές αλλά και να γνωρίσουν καινοτόμες τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες. Οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται τους τομείς των τροφίμων (22%), των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (22%), της ενέργειας (18%), των υλικών και βασικών τεχνολογιών γενικής εφαρμογής  (17%), της  φαρμακευτικής βιομηχανίας / επιστημών υγείας  (11%) και του τουρισμού (10%). Οι χώρες που εκπροσωπήθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό ήταν η Γερμανία, η  Ιταλία, το Βέλγιο, η Αγγλία και η Κύπρος, ακολουθούμενες από την Αυστρία, την Τουρκία, την Πολωνία και τη Βουλγαρία.Το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών ήταν αμείωτο καθώς οι συναντήσεις διήρκεσαν από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα, σε μια κατάμεστη αίθουσα με  90 τραπέζια επιχειρηματικών συναντήσεων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η κα. Joanna Drake, Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης «Επιχειρήσεις και Βιομηχανία, ΜΜΕ & Επιχειρηματικότητα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης της επιχειρηματικότητας και ενίσχυσης της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο ρόλος του Enterprise Europe NetworkHellas στην υποστήριξη των επιχειρήσεων

Σε μια εποχή όπου η εξωστρέφεια και διεθνοποίηση των επιχειρήσεων θεωρούνται κλειδιά για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού δικτύου ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης. Στην Ελλάδα το ομώνυμο δίκτυο εκπροσωπείται από 12 φορείς κατανεμημένους σε όλη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα καινοτομίας, μεταφοράς τεχνολογίας και διεθνούς συνεργασίας και διαθέτουν μακροχρόνια εμπειρία στην εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων. Στην πενταετή του λειτουργία έχει οργανώσει ή συμμετάσχει σε  350 αντίστοιχες εκδηλώσεις μεταφοράς τεχνολογίας και  επιχειρηματικές αποστολές βοηθώντας ελληνικές επιχειρήσεις να συνάψουν περισσότερες από 400 συμφωνίες  επιχειρηματικής συνεργασίας διεθνώς.

Ονομαστικά, οι φορείς –  μέλη του Enterprise Europe Network– Hellasείναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ), το Επιμελητήριο Αρκαδίας, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο Καβάλας, ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το Επιμελητήριο Ηρακλείου, η Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων Α.Ε. (ΕΒΕΤΑΜ) και η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας / ΑΝΚΟ Α.Ε. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις τρέχουσες ευκαιρίες επιχειρηματικής συνεργασίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται μέσω του δικτυακού τόπου www.enterprise-hellas.gr ή να επικοινωνούν με τους άνωθεν φορείς.

 

Μαρία Καρατζιά
Υπεύθυνη Marketing & Επικοινωνίας
Δίκτυο ΠΡΑΞΗ
Τηλ. 210 3607690
e-mail: mkaratzia@help-forward.gr