Διεθνής διάκριση του ΙΤΕ για καινοτόμες δραστηριότητες στο ΕΚΑΒ Κρήτης | Νέα

Ανακοινώσεις

Διεθνής_διάκριση_του_ΙΤΕ_γι
10.10.2005

Διεθνής διάκριση του ΙΤΕ για καινοτόμες δραστηριότητες στο ΕΚΑΒ Κρήτης

Σημαντική διάκριση για το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) αποτελεί η απόσπαση βραβείου καλύτερου άρθρου και παρουσίασης στο Διεθνές Συμπόσιο "Έρευνα στο Μάνατζμεντ της Πληροφορίας στην Υγεία" (International Symposium on Health Information Management Research), που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη από 22 - 24 Σεπτεμβρίου, για τη μελέτη: "Καινοτόμες δραστηριότητες στο ΕΚΑΒ Κρήτης".

Η συγκεκριμένη μελέτη είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου Τεχνολογιών Ηλεκτρονικής Υγείας του Εργαστηρίου Βιοϊατρικής Πληροφορικής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Κρήτης.

Η παρουσίαση της μελέτης έγινε στις 23 Σεπτέμβρη από την Δρ. Αγγελίνα Κουρούμπαλη, συνεργαζόμενη ερευνήτρια του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Υγείας και εστιάστηκε σε καινοτόμες μεθόδους και εργαλεία για τη βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας του συντονιστικού κέντρου του ΕΚΑΒ Κρήτης και της τηλεδιαχείρισης ασθενών κατά την διακομιδή τους.

Πιο συγκεκριμένα, από τις μελέτες που παρουσιάστηκαν στο συμπόσιο, το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ και οι συνεργάτες του απέσπασαν το βραβείο καλύτερης εργασίας.

Το βραβείο απονεμήθηκε στην Δρ. Αγγελίνα Κουρούμπαλη, το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2005 στην τελετή λήξης του συμποσίου.

Όπως μας δήλωσε η κα Κουρούμπαλη, "Η συγκεκριμένη διάκριση είναι αποτέλεσμα συστηματικής και μακροχρόνιας συνεργασίας του ΙΤΕ με το ΕΚΑΒ Κρήτης. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης συμβάλουν στην υποδειγματική οργάνωση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Κρήτης για την σωστή διαχείριση επειγόντων προνοσοκομειακών περιστατικών και την άμεση επέμβαση στην περιοχή του συμβάντος. Η εφαρμογή υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας και τηλεματικής στο συντονιστικό κέντρο και στις κινητές μονάδες του, έχει αναδείξει το ΕΚΑΒ Κρήτης σε πρότυπο ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα".

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τους:
Δρ. Μανώλης Τσικνάκης, Επικεφαλής του Κέντρου Τεχνολογιών Ηλεκτρονικής Υγείας
Εργαστήριο Βιοϊατρικής Πληροφορικής, ΙΤΕ-ΙΠ
Τηλ.: 2810-391690,
E- mail: tsiknaki@ics.forth.gr
και
Δρ. Αγγελίνα Κουρούμπαλη, Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια
Κέντρο Τεχνολογιών Ηλεκτρονικής Υγείας
Εργαστήριο Βιοϊατρικής Πληροφορικής, ΙΤΕ - ΙΠ
Τηλ.: 2810-391680,
E-mail: kouroub@ics.forth.gr