Αποτελέσματα Ημερίδας: «Σενάρια Θαλάσσιας Ρύπανσης από Διαρροή Πετρελαίου» στο πλαίσιο του έργου NEREIDs | Νέα

Press Releases

Αποτελέσματα_Ημερίδας:_«Σε
30.04.2013

Αποτελέσματα Ημερίδας: «Σενάρια Θαλάσσιας Ρύπανσης από Διαρροή Πετρελαίου» στο πλαίσιο του έργου NEREIDs

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 23 Απριλίου οι εργασίες της Ημερίδας «Σενάρια Θαλάσσιας Ρύπανσης από Διαρροή Πετρελαίου»,στο πλαίσιοτου έργου NEREIDs: Embracing Innovation for Preparedness in Civil Protection & Marine Pollution (Ενσωμάτωση Καινοτόμων Τεχνολογιών Ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας για Θαλάσσια Ρύπανση).

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας παρουσιάστηκαν οι διαφορετικές πτυχές του θέματος και οι παράγοντες που συντείνουν στην πρόληψη, αποφυγή και αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή, όπως από εξόρυξη, θαλάσσιες μεταφορές, και αποθήκευση, λαμβάνοντας υπόψη πραγματικά περιστατικά ρύπανσης καθώς και διεθνείς βέλτιστες πρακτικές.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Πανεπιστημιούπολη, στην Αγλαντζιά, στη Λευκωσία και διοργανώθηκε από την Πολιτική Άμυνα Κύπρου και το ΤΕΙ Κρήτης (Παράρτημα Χανίων, Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) που είναι και συντονιστής του έργου.

Ομιλητές στην Ημερίδα ήταν μέλη από την τοπική και διεθνή επιστημονική κοινότητα, καθώς και ειδικοί εμπειρογνώμονες για το θέμα αυτό. Οι προσδοκίες των διοργανωτών για την ανταπόκριση των ενδιαφερομένων επιβεβαιώθηκαν από την προσέλευση, καθώς την Ημερίδα παρακολούθησαν περισσότεροι από εκατό συμμετέχοντες-εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων και εταιρειών, καθώς και ερευνητές σχετικών κλάδων. Η Ημερίδα αποτέλεσε, κατά την εκτίμηση όλων, ένα σημαντικό βήμα για την επιτυχημένη υλοποίηση των στόχων του έργου και έθεσε τις σωστές βάσεις την ανάπτυξη χρήσιμων εργαλείων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης.

Περισσότερες πληροφορίες και υλικό για την Ημερίδα, μπορείτε να βρείτε στο: http://www.nereids.eu/site/en/docs/AgendaEnglishfinal.doc.html

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, μπορείτε να ενημερωθείτε στον ιστότοπο: http://www.nereids.eu ή να επικοινωνήσετε με την κα Αποστολίδη Θεανώ: Τηλ. 2810 391453, Fax 2810 391428, Ε-mail: apost@ics.forth.gr