Συμμετοχή του ΙΤΕ στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης | Νέα

Press Releases

10.09.2014

Συμμετοχή του ΙΤΕ στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας συμμετέχει και αυτή τη χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τις ερευνητικές δράσεις του ΙΤΕ καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ (6-14 Σεπτεμβρίου 2014) στο περίπτερο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και να γνωρίσουν από κοντά τα «Διαδραστικά Έγγραφα» του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ.

Τα «Διαδραστικά Έγγραφα» αποτελούν μέρος του προγράμματος «Διάχυτη Νοημοσύνη» του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Ο χρήστης έχει στην διάθεσή του κάποια τυπωμένα φυλλάδια ή απλά έγγραφα, τα οποία μπορεί να τοποθετήσει πάνω σε μια επιφάνεια (ένα κοινό τραπέζι) του συστήματος. Τότε το απλό αυτό φύλλο χαρτί μετατρέπεται σε πολυμεσικό. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να αλληλεπιδράσει μαζί του επιλέγοντας «θερμές περιοχές» (hotspots) και να ενεργοποιήσει περιεχόμενο όπως βίντεο ή εικόνες. Η αλληλεπίδραση με το σύστημα επιτυγχάνεται μέσω αφής.

Το έκθεμα έχουν ήδη επισκεφθεί ο διευθυντής του CERN, ο Υφυπουργός Παιδείας και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας , Δρ. Χρήστος Βασιλάκος, ο οποίος δήλωσε ότι είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον και διαδραστικό και  προσελκύει  πληθώρα επισκεπτών, τονίζοντας μάλιστα πως είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί και σε έκθεση στην Ταϊβάν την ερχόμενη εβδομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα «Διαδραστικά Έγγραφα» μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.ics.forth.gr/ami/projects/view/All/Interactive_Documents