Πιστοποίηση του ΙΤΕ για την ασφαλή διαχείριση πληροφοριών | Νέα

Press Releases

01.10.2014

Πιστοποίηση του ΙΤΕ για την ασφαλή διαχείριση πληροφοριών

Το Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας, του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, έλαβε τη διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση ISO 27001:2013 για το σύστημα ασφαλούς διαχείρισης πληροφοριών που εφαρμόζει στην «Υλοποίηση Έργων Πληροφορικής στην Υγεία». Η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε από τον ανεξάρτητο οργανισμό TÜV AUSTRIA Hellas, μέλος του TÜV AUSTRIA GROUP, και κρίθηκε ότι το Κέντρο πληροί τις απαιτήσεις του προτύπου.

Το πρότυπο ISO 27001 αποτελεί αυτή τη στιγμή defacto πρότυπο για τη διαχείριση της ασφάλειας των πληροφοριών. Έχει διεθνή αναγνωρισιμότητα και ισχύ, ενώ μέσω του πιστοποιητικού δίνεται αντικειμενική, ανεξάρτητη και έμπειρη γνώμη σχετικά με την επάρκεια και συμμόρφωση του συστήματος που έχει αναπτυχθεί, όσον αφορά στην διαφύλαξη, διακίνηση και ακεραιότητα της παραγόμενης και εισερχόμενης πληροφορίας, και αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης του ιδρύματος για τη διαχείριση της ασφάλειας των πληροφοριών.

Η πιστοποίηση με το ISO27001 αποτελεί απόδειξη της συνεχούς προσπάθειας για αριστεία του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, τόσο στις ερευνητικές όσο και στις αναπτυξιακές του δραστηριότητες, καθώς ήδη από το 2008 είναι πιστοποιημένο με το Πρότυπο Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008. Παράλληλα, οι ιατρικές και νοσηλευτικές εφαρμογές του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας (Integrated Care Solutions- Medical, ICS-M) που έχει αναπτύξει έχουν πιστοποιηθεί με τη «Σφραγίδα Ποιότητας Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας, Επίπεδο 2» (EuroRec EHR Quality Seal Level 2) από το 2011.

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για τη μακροχρόνια βασική και εφαρμοσμένη έρευνα που διεξάγει στον τομέα της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών. Στον τομέα της Υγείας, εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί από αυτό έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν παραγωγικά σε μεγάλο αριθμό μονάδων Υγείας σε όλη την Ελλάδα, στην πλειονότητά τους ως τμήματα ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:

κ. Δημήτριο Γ. Κατεχάκη
Επικεφαλής Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας
Ινστιτούτο Πληροφορικής - ΙΤΕ
Τηλ.: +30 2810 391589
Φαξ: +30 2810 391496
email: katehaki@ics.forth.gr