Η Επιτροπή του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) απένειμε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου – Σ. Πνευματικού στον Καθηγητή Γεώργιο Γκαζέτα | Νέα

Press Releases

17.12.2015

Η Επιτροπή του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) απένειμε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου – Σ. Πνευματικού στον Καθηγητή Γεώργιο Γκαζέτα

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα η 25η τελετή απονομής του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην των Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού. Το Βραβείο απενεμήθη από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο στον Καθηγητή Εδαφομηχανικής και Εδαφοδυναμικής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), κ. Γεώργιο Γκαζέτα.

Την τελετή άνοιξε ο Καθηγητής κ. Παναγιώτης Ν. Σουκάκος, Πρόεδρος της Επιτροπής Βραβείου, ενώ ο Καθηγητής και Αντιπρόεδρος του ΙΤΕ κ. Βασίλειος Δουγαλής μίλησε για το ιστορικό του Βραβείου. Τον έπαινο και το έργο του τιμηθέντος παρουσίασε ο Ομότιμος Καθηγητής  του ΕΜΠ κ. Θεοδόσιος Τάσιος και στην συνέχεια ο βραβευόμενος έδωσε ομιλία με θέμα « Εδαφο-δυναμικά Παράδοξα υπό το πρίσμα Σεισμικών Περιστατικών».

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Αν. Υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Καθ. κ. Κώστας Φωτάκης, Ο α/α ΥΠΕΘΑ, κ. Κοσμάς Βούρης, η Βουλευτής ΝΔ κ. Σοφία Βούλτεψη, ο Βουλευτής του Ποταμιού, κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ο Ευρωβουλετής του Ποταμιού, κ. Γεώργιος Γραμματικάκης, Πανεπιστημιακοί, και πλήθος συναδέλφων και μαθητών του Γεώργιου Γκαζέτα.

Φέτος συμπληρώνονται είκοσι πέντε χρόνια από τότε που το  Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) θέσπισε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας, έναν θεσμό που επιβραβεύει κάθε χρόνο την αριστεία και αφοσίωση στην Πανεπιστημιακή Διδασκαλία.

Η τιμή στον δάσκαλο και ερευνητή Γεώργιο Γκαζέτα μας φέρνει στο νού τους αλησμόνητους καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, Βασίλη Ξανθόπουλο και Στέφανο Πνευματικό, εμπνευσμένους δασκάλους και λαμπρούς επιστήμονες, που  δολοφονήθηκαν το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 1990, την ώρα που δίδασκαν ένα προχωρημένο μεταπτυχιακό σεμινάριο.

Φωτογραφικό υλικό από την τελετή απονομής

Για περαιτέρω πληροφορίες:

Μαυραντώνη Καλλιρόη
Γραμματεία Επιτροπής Βραβείου Β. Ξανθόπουλου - Στ. Πνευματικού
ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ (ΙΤΕ)
Τηλ.: 2810391509
E-mail: kalliroi@admin.forth.gr