Βραδιά Ερευνητή 2008 στην Κρήτη | Νέα

Εκδηλώσεις

Βραδιά_Ερευνητή_2008_στην_Κρή
22.09.2008

Βραδιά Ερευνητή 2008 στην Κρήτη

Το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) συνδιοργανώνει με τον Δήμο Ηρακλείου την Βραδιά Ερευνητή 2008 στην Κρήτη.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να συμβάλλει στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενημερώσει την κοινωνία για τη σπουδαιότητα και το ρόλο της έρευνας και να ευαισθητοποιήσει την πολιτεία για πιο συστηματική πολιτική επαγγελματικού προσανατολισμού με έμφαση στην επιστημονική έρευνα.

Η Βραδιά Ερευνητή 2008 η οποία έχει ως κεντρικό θέμα "Τεχνολογία και Περιβάλλον" θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, Ηράκλειο την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008 και ώρα 19:00 μ.μ. και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Ο κόσμος που θα βρίσκεται στην Πλ. Ελευθερίας το βράδυ της Παρασκευής, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ηλεκτρονική παρουσίαση και επίδειξη νέων καινοτόμων τεχνολογιών που έχουν αναπτυχθεί στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Χημικής Μηχανικής & Χημικών Διεργασιών Υψηλής Θερμοκρασίας του ΙΤΕ στην Πάτρα και σχετίζονται με το Περιβάλλον, να περιηγηθεί στους χώρους της εκδήλωσης και να επισκεφτεί τα περίπτερα:

  • Της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να ενημερωθεί για την πρωτοβουλία των παράλληλων εκδηλώσεων «Βραδιά Ερευνητή» σε ολόκληρη την Ευρώπη και τις δυνατότητες που προσφέρονται από την ΕΕ για την υποστήριξη της έρευνας και του επαγγέλματος του ερευνητή.
  • Του Ενεργειακού Κέντρου Περιφέρειας Κρήτης προκείμενου να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες του, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εκστρατεία ενημέρωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
  • Του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης όπου θα ενημερωθεί για τις δραστηριότητες και τους νέους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου
  • Των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ) για να ενημερωθούν για τις εκδόσεις του και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν στο Περιβάλλον.
  • Το περίπτερο της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, όπου στελέχη της «Θυρίδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας Ηρακλείου» θα ενημερώνουν τους νέους για δράσεις προώθησης επιχειρηματικότητας


Παράλληλα ότι το κοινό θα έχει την δυνατότητα να επισκεφτεί την Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο: «Φωτογραφίζοντας ένα Ερευνητή» στον εκθεσιακό χώρο στην Πύλη Αγ. Γεωργίου (Πλ. Ελευθερίας)

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σχετική ιστοσελίδα: www.researchersnight.gr

Πληροφορίες: κ. Γιώργος Παπαμιχαήλ
Τηλ.: 2810 391904 & 391900, email: george@stepc.gr