Σεμινάριο με θέμα "Θέματα σε Τεχνολογίες Πλέγματος" | Νέα

Ανακοινώσεις

23.10.2008

Σεμινάριο με θέμα "Θέματα σε Τεχνολογίες Πλέγματος"

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), στο πλαίσιο της 3ης φάσης του έργου Enabling Grids for E-sciencE (EGEE) που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα "Θέματα σε Τεχνολογίες Πλέγματος". Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008 στην αίθουσα "Στέλιος Ορφανουδάκης" του ΙΤΕ (Ηράκλειο Κρήτης) στις 8:45 π.μ.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει:

α. Παρουσίαση για το ευρωπαϊκό έργο EGEE και το ελληνικό έργο Hellasgrid (χρηματοδοτούμενο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κοινωνία της Πληροφορίας")
β. Πρακτικές ασκήσεις για την υποβολή εργασιών, τη διαχείριση πόρων και ανάπτυξη εφαρμογών στο Grid
γ. Παρουσίαση για την αρχιτεκτονική του Grid middleware του EGEE και τη φυσική διάρθρωση των υποδομών
δ. Παρουσίαση με συμβουλές και οδηγίες για δημιουργία, εγκατάσταση και εκτέλεση εφαρμογών στο Grid
ε. Παρουσίαση με πληροφορίες για εκτέλεση παράλληλων εφαρμογών (MPI)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μέλη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, που επιθυμούν να αποκτήσουν μια πρώτη πρακτική εμπειρία των υπηρεσιών που παρέχονται από το EGEE σήμερα, ώστε να μπορούν να αξιολογήσουν αποτελεσματικά τα οφέλη που μπορεί να τους παρέχει η υποδομή των Grids. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα ελληνικά, ενώ οι διαφάνειες θα είναι στα αγγλικά.

Συμμετοχή

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της δήλωσης συμμετοχής, ενώ δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει αρκετό χρόνο πρακτικών ασκήσεων (hands-on sessions) στο Grid. Προκειμένου να συμμετάσχετε στα hands-on sessions του σεμιναρίου, πρέπει να διαθέτετε laptop με δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης Wifi (802.11b/g). Ένας φορητός υπολογιστής ανά 2 ή 3 άτομα είναι αρκετός για τη σωστή παρακολούθηση του σεμιναρίου.

Λόγω της φύσης του σεμιναρίου υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων. Όλοι όσοι δήλωσαν συμμετοχή θα ειδοποιηθούν με email για την παρακολούθηση τοσεμιναρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε δείτε εδώ ή επικοινωνήστε με τους διοργανωτές:

Χρήστος Παπαχρήστος
Τηλ. 2810 391652
cpapachr@ics.forth.gr

Χαράλαμπος Γκίκας
Τηλ. 2810 391495
hargikas@ics.forth.gr

Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας - Ινστιτούτο Πληροφορικής
Εργαστήριο Κατανεμημένων Υπολογιστικών Συστημάτων

Ατζέντα Σεμιναρίου