ΤΟ ΙΤΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ 2ης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΙΣΡΑΗΛ- ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟ-ΝΑΝΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ | Νέα

Press Releases

12.10.2016

ΤΟ ΙΤΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ 2ης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΙΣΡΑΗΛ- ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟ-ΝΑΝΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

ToΙνστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) οργανώνει τη 2η Συνάντηση Ισραήλ-Ελλάδας στη Νανοτεχνολογία και Βιο-Νανοεπιστήμες, σε συνεργασία με τους Ισραηλινούς Φορείς Ben-GurionUniversityoftheNegevκαι WeizmannInstituteofScience. Η συνάντηση θα λάβει χώρα στις 25-28 Οκτωβρίου 2016 στο Ξενοδοχείο Ατλαντίς, στο Ηράκλειο Κρήτης (http://www.iesl.forth.gr/conferences/ignbn2016/).

Λαμβάνοντας υπόψη τη «γειτονική σχέση» των δύο χωρών, τις κοινές αξίες και τα αμοιβαία οφέλη, αυτή η κοινή συνάντηση έχει ως στόχο την προώθηση και ενημέρωση των πρόσφατων εξελίξεων της Νανοτεχνολογίας και Βιονανοτεχνολογίας στις δύο χώρες, με προσκεκλημένες ομιλίες απο διακεκριμένους επιστήμονες. Πιο συγκεκριμένα, η συνάντηση αφορά στην ενίσχυση των σχέσεων και αλληλεπιδράσεων ανάμεσα στις επιστημονικές κοινότητες της Ελλάδας και του Ισραήλ μέσω Επισκέψεων για Ερευνητικά Εργα, Ημερίδων, Σεμιναρίων, Συνεδρίων και Θερινών Σχολείων.

Η Οργανωτική Επιτροπή από Ελληνικής πλευράς, αποτελείται από τον καθηγ. κ. Σπύρο Αναστασιάδη, Διευθυντή του ΙΗΔΛ-ΙΤΕ, καθώς και τον Δρ. Εμμανουήλ Στρατάκη και την καθηγ. κα Άννα Μητράκη, μέλη του ΙΗΔΛ-ΙΤΕ, ενώ από  Ισραηλινής πλευράς από τους κ.κ. MayaBarSadanαπό το Ben-GurionUniversityoftheNegevκαι ReshefTenneαπό το WeizmannInstituteofScience.

Η 1η Συνάντηση Ισραήλ-Ελλάδας στη Νανοτεχνολογία και Βιο-Νανοεπιστήμες, που έλαβε χώρα το 2014 στο Ινστιτούτο Weizmannτου Ισραήλ, στέφθηκε με επιτυχία με 36 Προσκεκλημένες ομιλίες και 32 παρουσιάσεις αφίσας (http://www.weizmann.ac.il/conferences/IGNBN2014/).