Έναρξη συνεργασίας του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ με την εταιρεία Audyssey Laboratories Inc. | Νέα

Press Releases

07.11.2016

Έναρξη συνεργασίας του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ με την εταιρεία Audyssey Laboratories Inc.

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής (ΙΠ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) που βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη συνεργασίας του με τη γνωστή εταιρεία ηχητικών συστημάτων Audyssey Labs, η οποία εδρεύει στο Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, υπογράφτηκε μεταξύ τους συμφωνία άδειας χρήσης λογισμικού που έχει αναπτυχθεί στο ΙΤΕ-ΙΠ, σε εφαρμογές της εταιρείας που πρόκειται να διοχετευτούν στη διεθνή αγορά.

Το ΙΤΕ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα, με σύγχρονες υποδομές, ιδιαίτερα εξειδικευμένο προσωπικό και μακρά παράδοση σε υψηλού επιπέδου βασική και εφαρμοσμένη έρευνα στον ευρωπαϊκό ερευνητικό χώρο. Η εταιρεία Audyssey δραστηριοποιείται στον τομέα εμπορικών και επαγγελματικών εφαρμογών ήχου, με έμφαση στην ανάπτυξη αλγορίθμων και λογισμικού που βελτιώνουν σημαντικά την ακουστική ποιότητα στο χώρο του σπιτιού ή του αυτοκινήτου. Τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια καταναλωτές μέσω της συνεργασίας της εταιρείας με μεγάλους κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, όπως οι εταιρείες Denon, Marantz, Toshiba, αλλά και με κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως οι Jaguar, Volvo και Audi.

Σχετικά με τη συνεργασία αυτή, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ-ΙΠ, Καθηγητής Κωνσταντίνος Στεφανίδης, δήλωσε: «Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ έδινε πάντα έμφαση στη σύνδεση της έρευνας με τη βιομηχανία, με αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια να έχουμε επιτυχείς προσπάθειες εμπορικής εκμετάλλευσης των ερευνητικών μας αποτελεσμάτων. Η τελευταία συμφωνία συνεργασίας του Ινστιτούτου μας με την Audyssey Labs δείχνει το εντυπωσιακό βάθος και την ποιότητα της έρευνας που διεξάγεται στο Ινστιτούτο μας, καθώς και τη δέσμευσή μας να φέρνουμε προϊόντα από το εργαστήριο στην αγορά, με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των πολιτών».

Ο Καθηγητής Παναγιώτης Τσακαλίδης, επικεφαλής του εργαστηρίου Επεξεργασίας Σήματος στο ΙΤΕ-ΙΠ, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την έναρξη μιας μακροχρόνιας συνεργασίας με την εταιρεία Audyssey Labs. Τα τελευταία χρόνια, οι ερευνητές του εργαστηρίου μας έχουν αναπτύξει πολλές καινοτόμες τεχνολογίες επεξεργασίας σήματος, οι οποίες έχουν ήδη τύχει ιδιαίτερης αναγνώρισης από την ερευνητική κοινότητα. Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί μια ακόμα απόδειξη των τεράστιων προσπαθειών των μηχανικών μας, οι οποίοι “τολμούν” να ονειρευτούν πέρα από την έρευνα, το πώς θα μπορέσουν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής όλων».

Ο Καθηγητής Αθανάσιος Μουχτάρης, επικεφαλής των ερευνητικών δραστηριοτήτων στην περιοχή της επεξεργασίας ηχητικών σημάτων στο Εργαστήριο Επεξεργασίας Σήματος σχολίασε: «Είμαι πολύ περήφανος για το γεγονός ότι τα ερευνητικά μας αποτελέσματα θα βρουν το δρόμο προς τους καταναλωτές, στις ΗΠΑ και διεθνώς, μέσω της συνεργασίας μας με την εταιρεία Audyssey Labs. Οραματιζόμαστε τη συνεργασία με την Audyssey ως ένα αποτελεσματικό και ισορροπημένο μηχανισμό για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε σταθερά την αμφίδρομη σχέση μεταξύ βασικής έρευνας και εφαρμοσμένης καινοτομίας».

«Είμαστε χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με το ΙΤΕ και ανυπομονούμε να εγκαθιδρύσουμε μια μακρόχρονη σχέση με αυτό» δήλωσε ο Καθηγητής Chris Kyriakakis, συνιδρυτής και Διευθυντής Τεχνολογίας της Audyssey Labs. «To ΙΤΕ έχει μια εξαιρετική ομάδα ερευνητών στην επεξεργασία ηχητικών σημάτων, γεγονός το οποίο δεν αποτελεί έκπληξη για εμένα που έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα και γνωρίζω το σημαντικό ταλέντο που υπάρχει στους τομείς της Επιστήμης Υπολογιστών και των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στον Ελληνικό ακαδημαϊκό χώρο».

Αναμένεται ότι το εν λόγω λογισμικό του ΙΤΕ θα βρεθεί στην αγορά των ΗΠΑ και διεθνώς μέσα στο 2017, ως μέρος των τεχνολογιών που η Audyssey προσφέρει στο διεθνές δίκτυο των πελατών της.

Περισσότερες πληροφορίες για το ITE, το Ινστιτούτο Πληροφορικής, το Εργαστήριο Επεξεργασίας Σήματος του ΙΤΕ-ΙΠ, και την Audyssey, υπάρχουν στους παρακάτω συνδέσμους:

http://www.forth.gr/
http://www.ics.forth.gr
http://spl.edu.gr
http://www.audyssey.com

Επικοινωνία:
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραπάνω ανακοίνωση παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Καθηγητή Αθανάσιο Μουχτάρη, mouchtar@ics.forth.gr, Τηλ. +30 2810391753.