Κοινωνική Πληροφορική στο πλαίσιο των έξυπνων πόλεων - Ανοιχτή εκδήλωση και Θερινό Σχολείο στο ΙΤΕ | Νέα

Ανακοινώσεις

Κοινωνική_Πληροφορική_στο_πλαίσιο_των_έξυπνων_πόλε
21.06.2018

Κοινωνική Πληροφορική στο πλαίσιο των έξυπνων πόλεων - Ανοιχτή εκδήλωση και Θερινό Σχολείο στο ΙΤΕ

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ (ΙΠ/ΙΤΕ) διοργανώνει ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη 27 Ιουνίου και ώρα 10:30-12.30 στο αμφιθέατρο του ΙΤΕ, με θέμα Κοινωνική Πληροφορική στο πλαίσιο των έξυπνων πόλεων (Social Computing fοr Smart Cities), στο πλαίσιο τουευρωπαϊκού έργου NOTRE- Network for Social Computing Research.

Το έργο NOTRE χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon2020. Για την υλοποίησή του, το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ συνεργάζεται με το Κέντρο Κοινωνικής Πληροφορικής – ΤΕΠΑΚ (Κύπρος), το Fundacion iMdea Networks - iMdea (Ισπανία), το MIRALab του Πανεπιστημίου Γενεύης (Ελβετία) και το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ –UDUS (Γερμανία). Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη ενός δικτύου που θα ενισχύσει το δυναμικό του νεοσύστατου Κέντρου Κοινωνικής Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και θα τονώσει την επιστημονική του αριστεία και καινοτομία στους τομείς των Κοινωνικών Επιστημών και Πληροφορικής.
Θα παρουσιαστούν παραδείγματα εφαρμογών κοινωνικής πληροφορικής στο τεχνολογικό πλαίσιο των έξυπνων πόλεων, αλλά και επιμέρους αποτελέσματα του έργου μέχρι σήμερα.

Σχετικός σύνδεσμος: https://notre.socialcomputing.eu

Παράλληλα, στο πλαίσιο του ίδιου έργου, το Εργαστήριο αλληλεπίδρασης ανθρώπου-υπολογιστή του ΙΠ/ΙΤΕ διοργανώνει Θερινό Σχολείο με θέμα Social Computing for Smart Cities, 25-29 Ιουνίου, στο οποίο θα συμμετέχουν ομιλητές από την Google UK, iMdea Networks Madrid, Ινστιτούτο Πληροφορικής – ITE, University of Düsseldorf (UDUS), University Carlos 3rd Madrid (UC3M) και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ)

Σχετικός σύνδεσμος: https://notre.socialcomputing.eu/2018/04/21/1413/