Η ερευνήτρια του ΙΤΕ Δρ. Παναγιώτα Ποϊράζη βραβεύτηκε με το Friedrich Wilhelm Bessel Research Award | Νέα

Επιστημονικά Νέα

Η_ερευνήτρια_του_ΙΤΕ_Δρ._Παναγιώτα_Ποϊράζη_βραβεύτ
21.12.2018

Η ερευνήτρια του ΙΤΕ Δρ. Παναγιώτα Ποϊράζη βραβεύτηκε με το Friedrich Wilhelm Bessel Research Award

Η Δρ. Παναγιώτα Ποϊράζη, Διευθύντρια Ερευνών στο IMBB-ΙΤΕ, βραβεύτηκε με το διεθνούς φήμης, υψηλού κύρους Friedrich Wilhelm Bessel Research Award του Γερμανικού ιδρύματος Alexander von Humboldt. Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε επίσημη τελετή στο Bambergτης Γερμανίας στις 28-31 Μαρτίου 2019.

Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται σε επιστήμονες εκτός Γερμανίας, οι οποίοι χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης για το επιστημονικό τους έργο και αναμένεται ότι θα έχουν σημαντική επιρροή στον επιστημονικό τους χώρο, πέραν του συγκεκριμένου πεδίου έρευνάς τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο 6 Έλληνες ερευνητές έχουν τιμηθεί με το Βραβείο αυτό, όλοι από την Κρήτη, και μάλιστα 5 εξ αυτών είναι ερευνητές ή συνεργαζόμενα μέλη ΔΕΠ του ΙΤΕ!

Οι βραβευθέντες τιμώνται για την εξαιρετική και διαρκή προσφορά τους στην έρευνα. Επιπλέον, προσκαλούνται να επισκεφθούν τη Γερμανία στα πλαίσια συνεργατικού έργου με Γερμανικό ίδρυμα, για διάστημα μέχρι και ένα έτος. Το ίδρυμα Humboldt χορηγεί περίπου 20 βραβεία Friedrich Wilhelm Bessel ανά έτος.

Η Δρ. Ποϊράζη τιμήθηκε για την έρευνά της αναφορικά με τη λειτουργία των δενδριτών σε διαδικασίες μνήμης και μάθησης, την οποία διεξάγει με τη χρήση υπολογιστικών και θεωρητικών μεθόδων. Το συγκεκριμένο βραβείο θα υποστηρίξει τη συνεργασία της Δρ. Ποϊράζη με τον Prof. Dr. Matthew E. Larkum, στο Πανεπιστήμιο Charité στο Βερολίνο. Η επίσκεψη θα τη βοηθήσει να αποκτήσει εμπειρία στη διεξαγωγή και επίβλεψη πειραματικών έργων στο εργαστήριο του Prof. Dr. Larkum.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε:

Alexander von Humboldt Foundation

http://www.humboldt-foundation.de/web/bessel-award.html


Το εργαστήριο της Δρ. Ποϊράζη στο IMBB-FORTH

www.dendrites.gr

2018 Award Symposium στο Bamberg:

https://www.humboldt-foundation.de/web/56076901.html