Πρώτο Βραβείο για την εταιρεία ORamaVR και το ΙΤΕ σε μια από τις μεγαλύτερες Διεθνείς Εκθέσεις Τεχνολογίας στον κόσμο | Νέα

Press Releases

20.06.2019

Πρώτο Βραβείο για την εταιρεία ORamaVR και το ΙΤΕ σε μια από τις μεγαλύτερες Διεθνείς Εκθέσεις Τεχνολογίας στον κόσμο

Το πρώτο Βραβείο στην κατηγορία “Best Societal Impact” απέσπασε η startup του ΙΤΕ «ORamaVR», σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας στον κόσμο, την Augmented World Expo 2019 (AWE 2019) η οποία έλαβε χώρα στην Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια 28-31 Μαΐου 2019 (https://www.awexr.com/usa-2019 ). Η ORamaVR, βραβεύθηκε για το καινοτόμο λογισμικό εκπαίδευσης χειρουργών σε εικονική πραγματικότητα που έχει αναπτύξει ως το τεχνολογικό επίτευγμα με το μεγαλύτερο κοινωνικό αντίκτυπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνική start up συμμετέχει στην έκθεση αυτή.

"Είναι μια ακόμη μεγάλη αναγνώριση για την ιατρική τεχνολογία εκπαίδευσης σε εικονική πραγματικότητα της ORamaVR. Ανάμεσα στις διακόσιες εταιρείες που συναγωνίστηκαν για τα βραβεία αυτά, νικητές σε άλλες κατηγορίες ήταν μεγαθήρια όπως η Facebook (Snap) και η Magic Leap. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για μια ελληνική εταιρεία να βρίσκεται τόσο ψηλά σε μια παγκόσμια κατάταξη υψηλής τεχνολογικής εμβέλειας." δήλωσε ο καθηγητής Γεώργιος Παπαγιαννάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Υπεύθυνος Τεχνολογίας ORamaVR.

Η ORamaVR (http://www.oramavr.com ) είναι μια καινοτόμα εταιρεία έντασης γνώσης/τεχνοβλαστός (startup) η οποία υποστηρίζεται από θεσμικό επενδυτή (PJ Tech Catalyst). Εστιάζει στον μετασχηματισμό της ιατρικής εκπαίδευσης (γνώση) και της κατάρτισης (δεξιότητες) μέσω της καινοτόμας προσομοίωσης εικονικής πραγματικότητας και της μεταφοράς δεξιοτήτων από τον εικονικό στον πραγματικό χειρουργικό χώρο. Έτσι μειώνονται τα χειρουργικά λάθη βελτιώνοντας την εκμάθηση των επεμβάσεων. Συν-ιδρυτές της είναι ο καθ. Γιώργος Παπαγιαννάκης (Πανεπιστήμιο Κρήτης), ο καθ. Ελευθέριος Τσιρίδης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και ο καθ. Πάνος Τραχανιάς (Πανεπιστήμιο Κρήτης) καθώς και το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

Δείτε το video παρουσίασης της ORamaVR: https://youtu.be/aDDIKn9RkJk

Πληροφορίες

Δρ. Γεώργιος Παπαγιαννάκης,

Συν-ιδρυτής, Πρόεδρος-Διευθύνων Σύμβουλος, Υπεύθυνος Τεχνολογίας ORamaVR

Αναπλ. Καθηγητής Πανεπιστήμιου Κρήτης

Συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ Ινστιτούτου Πληροφορικής - ΙΤΕ

+30 2811 392715

 george@oramavr.com