Επιτυχημένη παρουσία στελεχών του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ στο 1ο Athens Health Datathon | Νέα

Press Releases

19.05.2019

Επιτυχημένη παρουσία στελεχών του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ στο 1ο Athens Health Datathon

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Health Datathon το οποίο διοργανώθηκε από την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών (ΙΕΑ), τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Εφαρμογών Πληροφορικής Υγείας (ΕΕΜΕΠΥ), από τις 16 έως τις 18 Μαΐου 2019.

Η ομάδα MedIcatioN mIsuse iN old aGe" (MINING), αποτελούμενη από μέλη και συνεργάτες του ΙΤΕ-ΙΠ, συμμετείχε στην εκδήλωση και έλαβε το πρώτο βραβείο αντικτύπου για τη βελτίωση υπηρεσιών υγείας για την εργασία της με θέμα «Δυνητικά ακατάλληλη συνταγογράφηση φαρμάκων στους ηλικιωμένους».   Στην ομάδα μετείχαν οι: Δρ. Αγγελίνα Κουρούμπαλη (συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιοϊατρικής του ΙΤΕ-ΙΠ), Δρ. Γεώργιος Νότας (Επίκουρος Καθηγητής Πειραματικής Ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης), Ιωάννης Πετράκης (μηχανικός λογισμικού στο Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείαςτου ΙΤΕ-ΙΠ) και Νικόλαος Τσελάς (μηχανικός λογισμικού στο Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του ΙΤΕ-ΙΠ).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία φιλοξενήθηκε από το Athens Center for Entrepreneurship & Innovation  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τις ομάδες υποστήριξαν 13 μέντορες, μεταξύ των οποίων και ο κ. Δημήτριος Κατεχάκης, επικεφαλής του Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ-ΙΠ).

Η βράβευση των ομάδων πραγματοποιήθηκε κατά την τελετή λήξης του 45ου Ετήσιου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου της ΙΕΑ, στις 18 Μαΐου 2019.

Επικοινωνήστε με την ομάδα ηλεκτρονικής υγείας του ΙΤΕ-ΙΠ:

E-mail:ehealth@ics.forth.gr