Απονομή του βραβείου HERDER 2006 στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης και ερευνητή του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του ΙΤΕ | Νέα

Ανακοινώσεις

01.02.2006

Απονομή του βραβείου HERDER 2006 στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης και ερευνητή του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του ΙΤΕ

Το βραβείο Herder συνοδεύεται από το ποσό των 15.000 ευρώ και απονέμεται από το 1963 ετησίως σε «προσωπικότητες της ανατολικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης οι οποίες έχουν συμβάλει με τρόπο υποδειγματικό στη διατήρηση και ανάδειξη της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς».

Το βραβείο έχει απονεμηθεί σε προσωπικότητες όπως οι μουσικοσυνθέτες Ζολτάν Κόνταλι και Κρύστοφ Πεντερέτσκι, οι συγγραφείς Ισμαήλ Κανταρέ και Μίλαν Κουντέρα, ο φιλόσοφος Ρομάν Ίνγκαρντεν, ο σκηνοθέτης Αντρέι Βάζντα και οι ιστορικοί της τέχνης Γιαν Μπιαλοστότσκι και Aντον Πίγκλερ. Από ελληνικής πλευράς έχουν τιμηθεί με το βραβείο 19 προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, ανάμεσα στους οποίους, από τους παλαιότερους, οι Μανόλης Ανδρόνικος, Κ.Θ. Δημαράς, Ιωάννης Κακριδής, Εμμανουήλ Κριαράς, Μανούσος Μανούσακας, Σπυρίδων Μαρινάτος, Αναστάσιος Ορλάνδος, Δημήτριος Πάλλας, Κωνσταντίνος Τρυπάνης και Μανόλης Χατζηδάκης.

Η τελετή απονομής του βραβείου θα γίνει στη μεγάλη αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου της Βιέννης, από τον Πρύτανη καθηγητή κ. Georg Winckler, την Παρασκευή 5 Μαΐου, στις 11 το πρωί.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την:
κα. Άλκη Χατζηνικολάου
Τηλ.: 28310 56628
Ε-mail: alki@ims.forth.gr