Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Match & Develop a Startup Heraklion για τη διερεύνηση συνεργασιών τοπικών επιχειρήσεων με ερευνητικές ομάδες και Startups της Κρήτης | Νέα

Ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκε_με_επιτυχία_τ
20.02.2020

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Match & Develop a Startup Heraklion για τη διερεύνηση συνεργασιών τοπικών επιχειρήσεων με ερευνητικές ομάδες και Startups της Κρήτης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3o τετραήμερο bootcamp Match & Develop a Startup Heraklion 3.0 που έλαβε χώρα στις 7-8 και 15-16 Φεβρουαρίου 2020 στο Η2B HUB και τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) στα Βασιλικά Βουτών, στο Ηράκλειο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ του ΙΤΕ, το H2B HUB, τον Οργανισμό Bizrupt και το ΕΤΕΠ-Κ, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Uni.fund, Metavallon και Bayer. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η υποστήριξη σε θέματα επιχειρηματικότητας ομάδων που συμμετείχαν στον 10ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της ΕΤΕ, ερευνητικών ομάδων προερχόμενων από τα Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κρήτης καθώς και τοπικών επιχειρηματικών ομάδων.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να βοηθήσει τις συμμετέχουσες ομάδες μέσω στοχευμένων συμβουλευτικών δράσεων καθοδήγησης και δικτύωσης να εξελίξουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και να αποκτήσουν δυνατότητες προβολής και δικτύωσης. Αναγνωρισμένοι επαγγελματίες έδωσαν ομιλίες που αφορούσαν τη μεθοδολογία Lean Startup, θέματα Μάρκετινγκ, Νομικά θέματα, θέματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Business analytics και Pitching, καθώς και θέματα ασφάλειας.

Η εκδήλωση άνοιξε με συνέντευξη τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14.2.2020 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου στην οποία συμμετείχαν από φορείς και πρωτοβουλίες της Κρήτης οι κ.κ.: Μιχάλης Δρίτσας, Επικεφαλής Γραφείου Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας, Αντώνης Παπαδεράκης, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Γιώργος Σισαμάκης, Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πρόεδρος ΔΣ ΙΤΕ, Χρήστος Φλώρος, Αντιπρύτανης Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Μανασάκης, εκπρόσωπος Πανεπιστημίου Κρήτης, Μανώλης Καλογερίδης, εκπρόσωπος ΕΤΕ, Μανώλης Αλιφιεράκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Γιώργος Σαρρής, εκπρόσωπος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης, Μιχάλης Χωραφάς, Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης, Αρτέμης Σαϊτάκης, Διευθυντής Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ), Γιώργος Καρουζάκης, Υπεύθυνος H2B HUB από μεριάς Επιμελητηρίου, Μαρία Μακριδάκη εκπρόσωπος του Δικτύου ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ, Αλεξάνδρα Καραπιδάκη, εκπρόσωπος του Οργανισμού BIZRUPT, Δώρα Τραχανά, μέλος Uni.fund VC, Γιώργος Καραντώνης, μέλος Metavallon VC, και ο Βασίλης Σιέμος επικεφαλής του Κέντρου Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη δράση του NBG Business Seeds της ΕΤΕ παρουσίασε αναλυτικά ο Δρ. Σπύρος Αρσένης, συντονιστής του προγράμματος.

Στο τετραήμερο συμμετείχαν 17 ομάδες με 35 μέλη, συνολικά. Στις ομάδες έγινε mentoring από στελέχη επιχειρήσεων και φορέων: Εθνική Τράπεζα, Bayer Hellas, Uni.fund, Metavallon, Χαλκιαδάκης ΑΕ, Phaistos Networks, ΣΥΦΑΚ, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Innobatics, H2B HUB, Δίκτυο Πράξη και το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στις συναντήσεις αυτές, τα στελέχη των επιχειρήσεων έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις νέες ιδέες και έχουν ήδη προγραμματιστεί πολλές συναντήσεις για τη διερεύνηση πιθανών συνεργασιών.

Στις παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν από όλες τις ομάδες στο τέλος της εκδήλωσης, διακρίθηκε η ερευνητική ομάδα του Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ με την πρόταση Time is Brain η οποία κέρδισε την πρόκρισή της απευθείας στη Β' Φάση του 11oυ Διαγωνισμού Καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας. Η Bayer Hellas προσέφερε τη δυνατότητα σε 3 ομάδες να συμμετάσχουν σε εξειδικευμένα workshops που διοργανώνει στο πλαίσιο ανάδειξης και υποστήριξης καινοτόμων ιδεών, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ προσέφερε σε 2 ομάδες υπηρεσίες αξιολόγησης δυναμικού καινοτομίας καθώς και αξιολόγηση της ωριμότητας για ψηφιακό μετασχηματισμό, 2 από τις συμμετέχουσες ομάδες προσκλήθηκαν να ενταχθούν στο H2B HUB για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών ανάπτυξης, τo Οικονομικό Eπιμελητήριο Ανατολικής Κρήτης πρόσφερε την εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης σε 2 ομάδες, ενώ τo ΕΤΕΠ-Κ πρόσφερε σε δύο από τις συμμετέχουσες ομάδες τη δυνατότητα απόκτησης διεθνούς επιχειρηματικής εμπειρίας μέσω του προγράμματος Erasmus for Young Entrepreneurs. Δόθηκαν επίσης δωρεάν υπηρεσίες μαζικής αποστολής email από την Apifon και δωρεάν υπηρεσίες Amazon και Geekbot.

Χορηγοί του τετραημέρου ήταν η εταιρεία ηλεκτρονικής παραγγελίας φαγητού Delivery.gr, οι εταιρείες «καφές ΔΑΝΔΑΛΗ», «ΖΑΡΟΣ ΑΕ» και «ΦΟΥΡΝΟΣ ΒΕΝΕΡΗ ΑΕΒΕ».