Le Sommelier - Μια καινοτομία αποκλειστικά για τους πελάτες των Super Market Χαλκιαδάκης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ | Νέα

Press Releases

Le_Sommelier_-_Μια_καινοτομία_απο
22.07.2020

Le Sommelier - Μια καινοτομία αποκλειστικά για τους πελάτες των Super Market Χαλκιαδάκης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ

Το εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής (ΙΠ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) ανέπτυξε το πρωτότυπο σύστημα συστάσεων κρασιού “Le Sommelier”, με σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες στην επιλογή κρασιών που συνδυάζονται αρμονικά με το φαγητό τους, αλλά και να πάρουν επιπλέον πληροφορίες για κάθε διαθέσιμο κρασί.

Με δεδομένο ότι ο σωστός συνδυασμός φαγητού και κρασιού δεν είναι πάντα κάτι εύκολο για όλους, το σύστημα αυτό επιχειρεί να μεταφέρει, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, τη γνώση που διαθέτει κάποιος ειδικός, εκφράζοντάς την με τη μορφή αυστηρών και ελαστικών τυπικών κανόνων προτεραιότητας. Επιπλέον, σημαντική παράμετρος αποτελεί και η δυνατότητα υποστήριξης των εξατομικευμένων προτιμήσεων του χρήστη. Φυσικά, η οινογνωσία είναι μια τέχνη που οι επαγγελματίες του χώρου χρειάζονται χρόνια για να τελειοποιήσουν, όμως το σύστημά "Le Sommelier" προσδοκά να αποτυπώσει ένα μεγάλο σύνολο από κοινά αποδεκτούς εμπειρικούς κανόνες, η συνδυαστική εφαρμογή των οποίων ξεπερνά τις γνώσεις των περισσότερων καταναλωτών.

Μέσα από τη νέα συνεργασία του ΙΤΕ-ΙΠ με την εταιρεία Χαλκιαδάκης Α.Ε., δίνεται η δυνατότητα στους πελάτες να χρησιμοποιήσουν το σύστημα "Le Sommelier", να αλληλεπιδράσουν μαζί του, αλλά και να επωφεληθούν των επιπλέον προσφορών. Οι πελάτες μπορούν να βρουν την ειδική οθόνη αφής (touch screen) στην κάβα του Χαλκιαδάκης MAX στη Νέα Αλικαρνασσό (Μαυσώλου & Ηροδότου), ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή και μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας www.xalkiadakis.gr .

«Το Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της αναπαράστασης γνώσης και της αυτοματοποιημένης συλλογιστικής, των συστημάτων βάσεων δεδομένων, των δικτυοκεντρικών πληροφοριακών συστημάτων, και της εννοιολογικής μοντελοποίησης. Συνολικά, το Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων στοχεύει στο να παράγει τεχνολογίες υποδομής για την ανάπτυξη μιας κοινωνίας της πληροφορίας και μιας οικονομίας της γνώσης. Η συνεργασία με την εταιρία Χαλκιαδάκης ΑΕ παρέχει την ευκαιρία να εφαρμοστούν στην πράξη αποτελέσματα ερευνητικής δουλειάς στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης.» δήλωσε καθηγητής Δημήτρης Πλεξουσάκης, Επικεφαλής του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων και Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ.

«Η Χαλκιαδάκης Α.Ε. στηρίζει διαχρονικά μια σειρά από ερευνητικές δραστηριότητες που στοχεύουν στην προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικής πρακτικής στην Κρήτη. Η συνεργασία με το ΙΤΕ μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε κάτι καινοτόμο και πρωτοποριακό στους  πελάτες μας, που θα τους βοηθήσει στη σωστή επιλογή του  κρασιού τους, χωρίς να έχουν τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις. Ταυτόχρονα, είμαστε δίπλα στα οινοποιεία του τόπου μας, προσφέροντας στους πελάτες μας μια μεγάλη ποικιλία από τοπικούς οίνους και αναγνωρισμένα κρασιά. Τώρα, και με τη βοήθεια του «Le Sommelier», o καταναλωτής μπορεί να επιλέξει ευκολότερα το κρασί που θα συνοδεύσει  το γεύμα του, επιλέγοντας μέσα από περισσότερες από 250 ετικέτες το κρασί που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις του αλλά και στο φαγητό του.» ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Χριστίνα Χαλκιαδάκη.

Πληροφορίες:

Facebook:lesommeliergr

Instagram:lesommelier.gr

Twitter: lesommeliergr

Website:www.lesommelier.gr

Υπεύθυνη δράσης: 

Τσαμπανάκη Νικολέτα

tsaban@ics.forth.gr

2810 391633