Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Διεθνές Συνέδριο:
"Nanowires 2011 - Structural, electronic and transport properties of quantum wires" | Νέα

Ανακοινώσεις

30.06.2011

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Διεθνές Συνέδριο:
"Nanowires 2011 - Structural, electronic and transport properties of quantum wires"

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Nanowires 2011- Structural, electronic and transport properties of quantum wires" («Νανοσύρματα/Νανονήματα 2011- Δομικές, ηλεκτρονιακές και αγώγιμες ιδιότητες των κβαντικών συρμάτων»), που πραγματοποιήθηκε από 14 έως 18 Ιουνίου 2011, στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου Λέσβου.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την ευγενική συνεργασία του Δήμου Λέσβου και του Κοινοτικού Διαμερίσματος Πλωμαρίου. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξαν ο αντιδήμαρχος Λέσβου κ. Σταύρος Πολίτης και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Οι εργασίες του συνεδρίου επικεντρώθηκαν στις πρόσφατες εξελίξεις ενός σημαντικού τομέα της Νανοτεχνολογίας, των νανοσυρμάτων. Η φετινή διοργάνωση έρχεται ως συνέχεια της επιτυχίας και της ανταπόκρισης των εργασιών των προηγουμένων διοργανώσεων με το ίδιο αντικείμενο (Lyon-France 2008, Lausanne-Switzerland 2009, Heraklion-Greece 2010). Παρουσιάστηκαν συνολικά 55 εργασίες (40 προφορικές και 15 σε αφίσες (posters)).

Ο τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου είναι συμβολικός αφού πραγματοποιήθηκε στο τόπο καταγωγής του μεγάλου Έλληνα φυσικού επιστήμονα και φιλοσόφου του Βενιαμίν Λεσβίου (1759-1824) του εισηγητού της θεωρίας του Πανταχικινήτου.

Στα πλαίσια του συνεδρίου οργανώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία εκδηλώσεις και περιηγήσεις των συνέδρων που στοχεύουν στην τουριστική προβολή του Πλωμαρίου. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία ούζου, λαδιού και τυριού (ευγενών χορηγιών των τοπικών βιομηχανιών και παραγωγών). Επίσης, πραγματοποιήθηκε γεύμα με τοπικές παραδοσιακές γεύσεις χορηγίας των ταβερνών του Πλωμαρίου. Τέλος, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Παναγιά την Κρυφτή και την εκεί θερμοπηγή και να απολαύσουν μια βαρκάδα κατά μήκος της παραλίας Πλωμαρίου, από την Αγία Βαρβάρα έως την Κρυφτή.

Το επόμενο συνέδριο της σειράς αυτής θα πραγματοποιηθεί το 2012 στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Γενικές πληροφορίες/φωτογραφίες:
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στην επίσιμη ιστοσελίδα του συνεδρίου
http://www.iesl.forth.gr/conferences/nw2011

Οργανωτική Επιτροπη συνεδρίου:

Dr. Antonis Andriotis (IESL/FORTH, Crete, Greece)
Dr. Maurizia Palummo (Universita di Roma, Tor Vergata, Italy)
Dr. Riccardo Rurali (ICMAB-CSIC, Barcelona, Spain)

Χορηγοί Συνεδρίου:
Δήμος Λέσβου, Ποτοποιίες AΡBANITH, ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ, ΠΙΤΣΙΛΑΔΗ. Ταβέρνα-Πιτσαρία ΜΥΘΟΣ, Ταβέρνα ΜΑΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, Ταβέρνα SUNSET, Εστιατόριο ΜΠΕΡΔΕΜΑ, Ταβέρνα ΕΡΜΗΣ, Εστιατόριο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ, Ταβέρνα Φωτεινής Βαρβαγιάννη, Τυροκομικά προϊόντα ΣΚΥΒΑΛΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, Ελαιοπαραγωγοί: Οικογ. ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ (Λάδι EIRINI PLOMARIOY), Αφοί ΠΡΩΤΟΥΛΗ (Λάδι AEGEAN GOLD) , ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΕΛΗΣ (Λάδι Manolis Olive Oil).

Υπεύθυνος Επικοινωνίας Οργανωτικής Επιτροπής NW2011:
Δρ. Αντώνης Ανδριώτης
E-mail: andriot@iesl.forth.gr