Η Δρ. Παναγιώτα Ποϊράζη, ερευνήτρια του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ/ΙΤΕ) επιλέχθηκε ως μέλος του οργανισμού AcademiaNet | Νέα

Press Releases

Η_Δρ._Παναγιώτα_Ποϊράζη,_ερε
24.04.2013

Η Δρ. Παναγιώτα Ποϊράζη, ερευνήτρια του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ/ΙΤΕ) επιλέχθηκε ως μέλος του οργανισμού AcademiaNet

Ο οργανισμός AcademiaNetείναι αποτέλεσμα μια διεθνούς πρωτοβουλίας που ξεκίνησε το 2010 και έχει ως στόχο να προβάλει μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας το έργο γυναικών επιστημόνων και ερευνητριών που έχουν να επιδείξουν σημαντική επιστημονική πορεία μέχρι σήμερα.

Τα μέλη του οργανισμού προκύπτουν  κατόπιν πρότασης υποψηφιότητας τους, από   ερευνητικούς και επιχειρηματικούς φορείς που συνεργάζονται με το AcademiaNet. Τα κριτήρια επιλογής των μελών περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις επιστημονικές και ακαδημαϊκές διακρίσεις, και τα ηγετικά προσόντα τους.

Η Γιώτα Ποϊράζη, επιλέχτηκε ως μέλος του AcademiaNet, κατόπιν πρότασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (EMBO), που είναι ένας από τους συνεργαζόμενους φορείς του AcademiaNet. Η Δρ. Γιώτα Ποϊράζη είναι επικεφαλής του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Βιολογίας του ΙΜΒΒ/ΙΤΕ. Μέχρι σήμερα έχει λάβει αρκετές διακρίσεις και βραβεία, συμπεριλαμβανομένων του Βραβείου Νέων Ερευνητών από το ΕΜΒΟ (EMBOYoungInvestigatoraward) το 2005, δύο υποτροφίες MarieCurie(2002 και 2008) και το βραβείο Νέων Ερευνητών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERCStartingGrant) το 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Δρ. Παναγιώτα Ποϊράζη

Δείτε ακόμα:

Nature, Women in Science

Academia Net – The Project

http://www.academia-net.org/alias/Profil/Dr-Panayiota-Poirazi/1187800