Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου. Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και εκπαιδευτικοί» | Νέα

Εκδηλώσεις

21.02.2008

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου. Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και εκπαιδευτικοί»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλέστερου Διαδικτύου 2008 (Safer Internet Day 2008), που φέτος εορτάστηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2008, το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ-ΙΠ), μέλος της Safeline, της Ανοιχτής Γραμμής Καταγγελίας Παράνομου Υλικού στο Διαδίκτυο, διοργάνωσε στις 14 Φεβρουαρίου ενημερωτική εκδήλωση στο Παγκρήτιο Γυμνάσιο Ηρακλείου, με θέμα «Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου. Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και εκπαιδευτικοί». Την εκδήλωση παρακολούθησαν κυρίως γονείς και εκπαιδευτικοί των μαθητών του Παγκρητίου Γυμνασίου, αλλά ήταν ανοικτή και στο ευρύτερο κοινό.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Νίκος Φρυδάς, Πρόεδρος της SafeNet (Ελληνικό Όργανο Αυτορρύθμισης για το Περιεχόμενο του Internet) αναπτύσσοντας το θέμα: "Ασφαλής πλοήγηση στο Ίντερνετ: Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς", ο κ. Βασίλης Σπιταδάκης, Υπεύθυνος Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της FORTHnet A.E. παρουσιάζοντας τη "SafeLine: Η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή Καταγγελίας (Hotline) για παράνομο υλικό στο Διαδίκτυο" και η κα Μελτίνη Χριστοδουλάκη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας σε θέματα Ασφαλέστερου Διαδικτύου από το ΙΤΕ-ΙΠ, που επικεντρώθηκε κυρίως στο θέμα: «Εθισμός των εφήβων στο Διαδίκτυο, συμβουλές προς τους γονείς και νομικά ζητήματα γύρω από τα εγκλήματα στο Ίντερνετ».

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων ακολούθησε συζήτηση όπου οι γονείς εξέφρασαν τις απορίες τους για ζητήματα ασφαλούς χρήσης του Ίντερνετ από τα παιδιά τους, αλλά και για μέτρα πρόληψης που είναι απαραίτητο να ληφθούν προς αποφυγή των πιθανών κινδύνων του Διαδικτύου.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με:
κα Μελτίνη Χριστοδουλάκη,
Tηλ. 2810 391615,
Ε-mail: meltini@ics.forth.gr